Besluit renovatie genomen

Winkelcentrum Dukenburg wordt ingrijpend verbouwd. De Vereniging van Eigenaren heeft op 6 december jl. een definitief besluit genomen om in 2019 te starten met de eerste fase van de renovatie.

Besluit tot grote renovatie winkelcentrum Dukenburg genomen

Winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen wordt ingrijpend verbouwd. De Vereniging van Eigenaren heeft op 6 december jl. een definitief besluit genomen om in 2019 te starten met de eerste fase van de renovatie werkzaamheden.

De aanleg van een nieuwe sprinklerinstallatie en het feit, dat het winkelcentrum sterk behoefte had aan een grondige facelift zijn voor het bestuur van de Vereniging van Eigenaren de aanleiding geweest voor de verbouwingsplannen. GDAi Architecten uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp.  De grootste ingrepen vinden plaats in de passages en pleinen, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd.  De drie grote pleinen zullen een sfeervoller en huiselijker karakter krijgen door toevoeging van zitelementen en groendecoratie.

Het huidige winkelcentrum omvat zo’n 24.000 m2 winkelruimte, verdeeld over 100 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules. Daarnaast is er een full-service supermarkt, een gespecialiseerde supermarkt en een compleet vers aanbod.

In de nieuwe plannen worden een aantal units heringedeeld zodat een derde supermarkt in het discountsegment gerealiseerd kan worden. Daarnaast wordt er samen met gemeente Nijmegen en de provincie door een transformatiemanager gekeken hoe er structurele oplossingen gevonden kunnen worden voor invulling van leegstand. Er zijn diverse ideeën over het toevoegen van nieuwe functies met een sociaal maatschappelijk karakter waardoor het diensten niveau van het winkelcentrum wordt vergroot.

In januari 2019 wordt er direct een start gemaakt met een mock-up tussen de Albert Heijn en bibliotheek waardoor voor de consument / bezoeker direct zichtbaar wordt hoe het nieuwe winkelcentrum eruit gaat zien. Medio 2019 starten de werkzaamheden in de overige delen van winkelcentrum Dukenburg.

Besluit renovatie genomen
Jamin gaat verbouwen 2 januari 2019 Jamin gaat tijdelijk dicht om op 26 Januari aanstaande een prachtig verbouwde winkel te openen. Nieuw: Lekker snacken zonder cash op zak bij Snackpunt.
Nieuwe bakker geopend 13 december 2018 Brood en bijzaken heet deze nieuwe winkel, een aanwinst voor het winkelcentrum. Voor vers brood, gebak, luxe bonbons, belegde broodjes en je kunt er gezellig zitten.
Eerste 2 uur gratis parkeren 1 december 2018 Vanaf 1 juli parkeer je de eerste 2 uur gratis in onze parkeergarage tijdens de verbouwing. Kom dus winkelen in winkelcentrum Dukenburg en profiteer van de eerste 2 uur gratis parkeren!