Lancering Pinpromotie winkelcentrum Dukenburg

Wethouder Bert Jeene van economische zaken deed de eerste pinbetaling bij de "alleen pin kassa" bij Coop. Ook AHXL en Action hebben een aantal "alleen pin kassa`s"

 
Veilig, handig, snel en efficiënt
Het verminderen van contant geld, verhoogt de veiligheid van klanten en medewerkers in en rond winkels. Daarnaast vinden de meeste klanten pinnen handig en snel. Voor bedrijven is pinnen ook qua kosten interessant. Dat voordeel geven ze door aan de klant. Door meer te pinnen dragen klanten dus bij aan de veiligheid en helpen zij om de kosten laag te houden.
 
Gezamenlijke actie
Kassa’s waar alleen gepind kan worden zijn een duidelijk signaal. Verspreid over Nederland zijn er al bijna vijfhonderd. In Nijmegen is het voor het eerst dat supermarkten van diverse formules tegelijk (in de loop van februari) starten met de invoering van dit soort kassa’s en hierover gezamenlijk communiceren. In maart zijn de supermarkten klaar met de invoering en start een grote Pin, kras en winactie in Nijmegen. Aan die actie doen alle bedrijven mee waar in Nijmegen gepind kan worden. De actie wordt ondersteund door Maestro, het pinmerk van Mastercard.
 
Bij de juiste kassa afrekenen
Zoals gezegd kunnen klanten die dat willen nog steeds contant afrekenen. Belangrijk is dat deze klanten niet per ongeluk hun boodschappen plaatsen op een kassaband bij een kassa waar alleen gepind kan worden. Vandaar dat in de deelnemende winkels zo duidelijk mogelijk wordt aangegeven waar de betreffende kassa’s zijn. Dit gebeurt met borden, stickers e.d. Ook medewerkers van de supermarkt wijzen klanten de juiste weg. Nieuw is de inzet van bedrukte kassabanden die duidelijk maken dat het om een specifieke pinkassa gaat. Ook hierin is Nijmegen voorloper. Supermarkten bekijken in Nijmegen of deze manier van ‘bewegwijzeren’ goed werkt en overwegen om de bedrukte kassabanden ook elders in het land in te zetten.
 
Meer steden na Nijmegen
Na Nijmegen wordt in 2012 in een groot aantal andere plaatsen in Nederland een grote pinpromotie-actie uitgevoerd waarbij steeds meer kassa’s waar klanten alleen kunnen pinnen worden ingezet.
« Terug
Lancering Pinpromotie winkelcentrum Dukenburg
Stop met plastic! 19 september 2018 Zeventien klassen van basisscholen uit Nijmegen, Beuningen en Malden werken mee aan deze creatieve tentoonstelling. De leerlingen bewerken houten frames met oud plastic, zwerfvuil, plastic flesjes en oud speelgoed.
Dukenburg ontmoet de toekomst 27 augustus 2018 Doe wekelijks mee met activiteiten voor jong en oud. Ervaar wat robots voor jou kunnen betekenen. Hoe krijgt plastic een 2e leven en proef de smaak van eten met een toekomstboodschap.
Eerste 2 uur gratis parkeren 2 juli 2018 Vanaf 1 juli parkeer je de eerste 2 uur gratis in onze parkeergarage tijdens de verbouwing. Kom dus winkelen in winkelcentrum Dukenburg en profiteer van de eerste 2 uur gratis parkeren!