Dukenburg ontmoet de toekomst

Robotica, technologie & gaming weken

Doe wekelijks mee met activiteiten voor jong en oud. Ervaar wat robots voor jou kunnen betekenen. Hoe krijgt plastic een 2e leven en proef de smaak van eten met een toekomstboodschap.

Elke zaterdag nieuwe activiteiten van 15 sept t/m 13 oktober tussen 11.30 en 16.30 uur

Altijd al een robot willen ontmoeten? Dan is dit je kans! Er komen namelijk verschillende robots naar winkelcentrum Dukenburg.

Leren van een robot ipv de juf of meester? 
Hoe krijgen kinderen op de basisscholen in de toekomst les? Staat er dan echt een robot voor de klas? Vandaag een voorproefje van hoe dit in z’n werk gaat door robots als Jibo, Beam, Sanbot, Cruzr en nog vele anderen.

Hoe worden robots ingezet in ons dagelijks leven en in de zorg? Kom maar eens kijken en luisteren wat ze allemaal kunnen. Schrik niet want vandaag kan ME robot zomaar voorbij zoeven……..

Maar ook dansende Cyborgs en hologrammen je komt het allemaal tegen tijdens deze weken.

VERA DE PONT presenteert 2 zaterdagen kleding, schoenen en modulaire onderdelen die conceptueel vervaardigd zijn, die tot een meer eerlijk, collaboratief en duurzaam mode systeem kunnen leiden in de toekomst.

Bekijk de nieuwste 3D technieken en neem deel aan één van de workshops. Onder professionele begeleiding kan men leren scannen, snijden en printen. Kom het allemaal ontdekken en neem iets leuks mee naar huis! Onder alle bezoekers die deelnemen aan de 3D workshops wordt een 3D printer verloot: Maak kans op je eigen 3D printer!! Meedoen is simpel, kom naar de workshop en vul het actieformulier in.

3D workshops worden op 15, 22 en 29 september en 13 oktober georganiseerd van 11.30 – 16.30 uur

Op zaterdag 29 september een speciaal ‘green future’ event waarbij stilgestaan wordt bij duurzaam eten en hergebruik van producten. Doe mee aan de workshop van Better Future Factory met live recycling van plastic bekers en 3D printing van nieuwe gadgets. Neem een leuke gadget mee naar huis!

Hoe zorgen we samen voor een duurzame en efficiënte voedselketen? Wat is er nodig om in 2030 geen voedsel meer te verspillen? Maak kennis met nieuwe voedselbronnen zoals eiwitten, algen, kevers, sprinkhanen en wormen!!! ‘Bijzonder’ lekker!

De Voedselapotheek gepresenteerd door Naomi Janssen laat zien wat de verbinding is tussen voedsel en gezondheid. Naomi deelt kennis die ontwikkeld is samen met diëtisten, koks en voedingstechnologen.

De zoetekauwen kunnen op 29 september terecht bij de 3D chocolade printer en deelnemen aan de workshop of de proeverij van Chocobombes bezoeken. Chocobombes zijn speciale bonbons gevuld met voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde zwangerschap! Natuurlijk smaken ze ook heerlijk als je niet zwanger bent……….

Scheikunde en natuurkunde saai? 
Welnee! Deze dag superleuke presentaties over allerlei wetenschappelijke vragen waar je altijd al antwoord op wilde hebben.

En wat denk je van de ‘professoren’ van Mad Science, die maken een feest van wetenschap door hun duidelijk uitleg en spectaculaire proefjes. Zelf een Putty Kneedbal maken? Welkom in de wereld van polymeren! Lange kettingen van moleculen zorgen voor het ultieme speelplezier. Bij het Funstation ‘Droogijs’ worden een aantal gave experimenten uitgevoerd met droogijs.

 

Dukenburg ontmoet de toekomst
Robotico 19 september 2018 Afgelopen zaterdag zijn de activiteiten van ‘Dukenburg ontmoet de Toekomst’ van start gegaan. Heb jij de start gemist? Niet getreurd aanstaande zaterdag zijn er weer heel veel leuke workshops en robotica presentaties vanaf 11.30 uur. Zien we je dan?
Eerste 2 uur gratis parkeren 2 juli 2018 Vanaf 1 juli parkeer je de eerste 2 uur gratis in onze parkeergarage tijdens de verbouwing. Kom dus winkelen in winkelcentrum Dukenburg en profiteer van de eerste 2 uur gratis parkeren!
TUI beste reisbureau 24 mei 2018 Yes, wij hebben gewonnen en zijn het BESTE reisbureau van Gelderland! Wij hebben meegedaan met de landelijke Reisbureau van het Jaar verkiezing 2018.