Wij staan voor de wijk

Voor het 2e jaar sponsort winkelcentrum Dukenburg de NEC Buurt Battle. Alle teams (zo`n 200 kinderen) lopen in tenue van winkelcentrum Dukenburg. De N.E.C. BuurtBattle is een initiatief van Futsal Chabbab en de stichting Wij staan voor de Wijk.

Wij staan voor de Wijk is een samenwerkings verband tussen Talis, Dar, Breng, ROC Nijmegen, gemeente Nijmegen en N.E.C. en heeft tot doel de sociale cohesie in de wijken in Nijmegen te verbeteren. Futsal Chabbab combineert zaalvoetbalprojecten met huis werkbegeleiding.Futsal Chabbab wordt gesteund door Gemeente Nijmegen, Talis,Portaal en Standvast Wonen.Punten in de N.E.C. BuurtBattle zijn niet alleen te verdienen met het winnen van zaalvoetbalwedstrjden, maar ook door het uitvoeren van Buurtbijdragen.

--

Dit zijn klusjes in de wijk, bijvoorbeeld het schoonmaken rond het winkelcentrum of opruimen in de wijk. Hiermee laten deelnemers zien trots te zijn op hun eigen wijk en te willen bijdragen aan de leefbaarheid.
Ook met sportief en respectvol gedrag en door de teamtas compleet in te leveren zijn punten te verdienen. Daarnaast adopteert ieder team ook een echte stadsbus van Breng en komt hierin een foto te hangen van het team met een N.E.C.-speler. Voor de winnaars van de N.E.C. BuurtBattle zijn er geweldige prijzen. Het winnende team neemt deel aan de nationale "Cup of Heroes", waar het namens Nijmegen gaat strijden tegen winnaars van BuurtBattles van onder andere NAC Breda en PSV. Ook wint het complete team een Meet&Greet met een N.E.C.- speler.

Kijk ook eens op www.wijstaanvoordewijk.nl

Wij staan voor de wijk
Dukenburg krijgt de primeur 6 februari 2018 Als eerste locatie in Nederland ‘landt’ het unieke ‘Kids on the Moon’ event uit Portugal in Dukenburg Nijmegen. Kids on the Moon, is een tour voor jong en oud waarmee de ruimte en het universum ontdekt worden middels een interactieve expositie. Bijzonder is dat kinderen kunnen ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn!
Ga mee op reis naar de ruimte! 19 januari 2018 Vanaf 7 tot en met 31 maart wordt een interactief ruimteavontuur gelanceerd in Dukenburg. Kids kunnen gratis deelnemen aan deze verkenningstour naar de maan.