Dukenburg krijgt de primeur

Als eerste locatie in Nederland ‘landt’ het unieke ‘Kids on the Moon’ event uit Portugal in Dukenburg Nijmegen. Kids on the Moon, is een tour voor jong en oud waarmee de ruimte en het universum ontdekt worden middels een interactieve expositie. Bijzonder is dat kinderen kunnen ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn!

Duizenden kinderen uit de hele wereld, waaronder Portugal, Brazilië, Italië, Spanje, Engeland, Servië en Litouwen hebben de tentoonstelling al gezien en nu is de beurt aan Nederland.

Vanaf 7 maart t/m 31 maart kunnen kinderen tussen de 5 en 10 jaar deelnemen van dinsdag t/m zaterdag en dat bijna 4 weken lang! Voor basisschoolklassen zijn er speciale tijden en dagen gereserveerd. De interactieve tour bestaat uit 3 onderdelen educatie, de aarde en de maan. Het eerste onderdeel van de rondleiding is educatief. De kinderen krijgen de kans om hun kennis over Neil Armstrong en andere ruimtereizigers te vergroten. Dit gebeurt middels een foto expositie, het bekijken van een replica ruimtepak dat tijdens maanwandelingen werd gedragen. Daarnaast zijn er replica’s van spaceshuttles en maanraketten te bewonderen.
In het tweede deel zijn de planeten en het zonnestelsel te bewonderen. Kinderen krijgen informatie aan de hand van foto’s, die vastgelegd zijn door astronauten tijdens hun ruimtereis. Ook krijgen zij de kans om het perspectief van de aarde van bovenaf te bekijken. Er zal live-interactie zijn met het ruimtestation ISS. Van dit ruimtestation is ook een replica te bewonderen in het winkelcentrum. In het derde onderdeel gaan de kinderen naar ‘de maan’. Zodra ze dit onderdeel bereiken zal de spanning voelbaar oplopen. De ruimtecadetten krijgen voordat ze de laatste ‘training’ van de tour in gaan ruimtevaarthelmen op. Ze stappen gezamenlijk op de maanbodem voor een onvergetelijke maanwandeling. De ruimte en de wetenschap daar omheen zijn onderwerpen die ons allemaal interesseren. Niet voor niets zijn de theatertours van André Kuiper snel uitverkocht. De sterren en planeten zijn ongrijpbaar
maar in Dukenburg komen deze, in de maand maart, een stukje dichterbij. Houdt de website en facebookpagina van het winkelcentrum in de gaten, daarop volgt snel meer informatie.

Dukenburg krijgt de primeur
Ga mee op reis naar de ruimte! 19 januari 2018 Vanaf 7 tot en met 31 maart wordt een interactief ruimteavontuur gelanceerd in Dukenburg. Kids kunnen gratis deelnemen aan deze verkenningstour naar de maan.
Handyman op nieuwe locatie 21 september 2017 Sinds 25 september heeft Handyman in Winkelcentrum Dukenburg een compleet vernieuwde winkel. De vernieuwde winkel is makkelijk te vinden t.o.v. Multivlaai en naast reisbureau TUI.