Lancering Pinpromotie winkelcentrum Dukenburg

Wethouder Bert Jeene van economische zaken deed de eerste pinbetaling bij de "alleen pin kassa" bij Coop. Ook AHXL en Action hebben een aantal "alleen pin kassa`s"

 
Veilig, handig, snel en efficiënt
Het verminderen van contant geld, verhoogt de veiligheid van klanten en medewerkers in en rond winkels. Daarnaast vinden de meeste klanten pinnen handig en snel. Voor bedrijven is pinnen ook qua kosten interessant. Dat voordeel geven ze door aan de klant. Door meer te pinnen dragen klanten dus bij aan de veiligheid en helpen zij om de kosten laag te houden.
 
Gezamenlijke actie
Kassa’s waar alleen gepind kan worden zijn een duidelijk signaal. Verspreid over Nederland zijn er al bijna vijfhonderd. In Nijmegen is het voor het eerst dat supermarkten van diverse formules tegelijk (in de loop van februari) starten met de invoering van dit soort kassa’s en hierover gezamenlijk communiceren. In maart zijn de supermarkten klaar met de invoering en start een grote Pin, kras en winactie in Nijmegen. Aan die actie doen alle bedrijven mee waar in Nijmegen gepind kan worden. De actie wordt ondersteund door Maestro, het pinmerk van Mastercard.
 
Bij de juiste kassa afrekenen
Zoals gezegd kunnen klanten die dat willen nog steeds contant afrekenen. Belangrijk is dat deze klanten niet per ongeluk hun boodschappen plaatsen op een kassaband bij een kassa waar alleen gepind kan worden. Vandaar dat in de deelnemende winkels zo duidelijk mogelijk wordt aangegeven waar de betreffende kassa’s zijn. Dit gebeurt met borden, stickers e.d. Ook medewerkers van de supermarkt wijzen klanten de juiste weg. Nieuw is de inzet van bedrukte kassabanden die duidelijk maken dat het om een specifieke pinkassa gaat. Ook hierin is Nijmegen voorloper. Supermarkten bekijken in Nijmegen of deze manier van ‘bewegwijzeren’ goed werkt en overwegen om de bedrukte kassabanden ook elders in het land in te zetten.
 
Meer steden na Nijmegen
Na Nijmegen wordt in 2012 in een groot aantal andere plaatsen in Nederland een grote pinpromotie-actie uitgevoerd waarbij steeds meer kassa’s waar klanten alleen kunnen pinnen worden ingezet.
« Terug
Lancering Pinpromotie winkelcentrum Dukenburg
Dukenburg krijgt de primeur 6 februari 2018 Als eerste locatie in Nederland ‘landt’ het unieke ‘Kids on the Moon’ event uit Portugal in Dukenburg Nijmegen. Kids on the Moon, is een tour voor jong en oud waarmee de ruimte en het universum ontdekt worden middels een interactieve expositie. Bijzonder is dat kinderen kunnen ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn!
Ga mee op reis naar de ruimte! 19 januari 2018 Vanaf 7 tot en met 31 maart wordt een interactief ruimteavontuur gelanceerd in Dukenburg. Kids kunnen gratis deelnemen aan deze verkenningstour naar de maan.